Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Μισή αλήθεια...


Τρέμω. Δεν είναι το κρύο της νύχτας. Είναι η μισή μου αλήθεια, ο πόνος της θλίψης. Σε κοιτάζω να φεύγεις.... "Τι έκανα;", σκέφτομαι...

Κατηφορίζεις... Σε κοιτώ και πέφτω, όμως οχι ψυχή μου, μη κοιτάζεις πίσω, συνέχισε να περπατάς, συνέχισε, σε παρακαλώ. Φύγε, φύγε μακριά μου, φύγε και ξέχνα με για μια στιγμή. Για μια στιγμή. Μη νομίζεις, μην υποθέτεις.

Φοβάμαι.
Όμως... τέλος. Όχι πια, λίγες ώρες μονάχα. Λίγες.

Οι μισές αλήθειες είναι χειρότερες από τα ψέματα. Σου αφήνουν πολλά περιθώρια λάθους, σκέψης... Το ψέμα είναι επίσης άσχημο, όμως είναι εύκολο, όμως τοσο δυσκολο να το χρησιμοποιησω.

Η αλήθεια. Δύσκολο πράγμα. Πληγώνει τους ανθρώπους, όμως την αγαπώ τόσο πολύ... έχει μια μαγεία, μια δόση ζωής. Πιστεψέ με, η μισή αλήθεια μου είναι γιατί φοβάμαι, όχι γιατί περιμένω τον "από μηχανής θεό".

Κοίτα με στα μάτια. Μη φοβάσαι να κολυμπήσεις μέσα τους.
Μη νομίζεις, όμως, πως ξέρεις.

Ξάπλωσε, εδώ. Δίπλα μου. Θα σου πω ένα παραμύθι, αλλιώτικο από τα άλλα, αληθινό, τόσο αληθινό όπως το άγγιγμα, το κλάμα, τα αστέρια, η θάλασσα. Μη τρομάξεις, μη κλάψεις. Το τέλος είναι αληθινό, δικό μου, αγάπησε το.

Αγάπησέ το όπως αγάπησα εγώ τη δική σου.

4 σχόλια:

Vasilias ths skonhs είπε...

a flower and ..a smile for you.....τα παραμυθια ειναι καλα......αλλα τη πραγματικοτητα ζεις δυστυχος η ευτηχος......keep walking......

Menia είπε...

Τα παραμύθια όμως... όταν είναι αληθινά είναι το ίδιο με την πραγματικότητα... :)

Ένα παιδί / Ένας άνθρωπος (Προάγγελος) είπε...

"Η αλήθεια. Δύσκολο πράγμα. Πληγώνει τους ανθρώπους, όμως την αγαπώ τόσο πολύ... έχει μια μαγεία, μια δόση ζωής."
Τίποτα Μένια. Με εξέφρασες απόλυτα! Το ίδιο ακριβώς λέω κι εγώ! Η αλήθεια έχει μια δόση ζωής! Κι είναι υπέροχη γι' αυτό!
Να είσαι καλά Μένια! Χάρηκα που σε βρήκα! :)

Δημήτρης είπε...

Πραγματικα Μενια μου η αληθεια ειναι μαγικη.....μερικες φορες ποναει αλλα ετσι ειναι καλυτερα.....καλυτερα ζεις σε ενα αληθινο κοσμο παρα σ'εναν ουτοπικο......